Jouw perfecte kleur lipstick! #makeupmonday

Een statement kleur lipstick kan een outfit helemaal afmaken en je het nodige zelfvertrouwen geven voor die belangrijke meeting of net voor een zwoel avondje uit met je hubby. Maar net zoals bij de outfits in je kleerkast is het bij lipstick ook zo dat de ene kleur je nu eenmaal beter staat dan de andere.  Wij vinden nog altijd dat je gewoon moet doen waar je zin in hebt, maar als je toch wat advies nodig hebt, helpen deze tips je zeker en vast op weg.

1. Kijk naar de ondertoon van je huid

En daarmee bedoelen we niet het onderscheid tussen de lichte of donkere huid, maar wel tussen een warme of koele ondertoon.  Een koele ondertoon toont heeft eerder een rozige glans (denk bijvoorbeeld aan de blos op je wangen), een warme ondertoon zal eerder naar het gele neigen.

Heb je een koele ondertoon, dan kies ook best voor de koelere kleuren lipstick zoals frambozenrood, kersenrood of alle roodtinten met een roze/paarse ondertoon.  Indien je voor een zachte kleur wil gaan, kies ook best voor een zachtroze teint met koele ondertoon.

Bellapierre lipsticks, verkrijgbaar via: www.blush-shop.be

2. Ook je haarkleur speelt mee

Een kleur wordt altijd beïnvloed door de andere kleuren waarmee deze omringd wordt. Dus dan is het ook maar logisch dat je haarkleur ook mee de keuze van je nieuwe lipstick zal bepalen. Los van de ondertoon van de huid, kan je rekening houden met volgende vuistregeltjes:

  • blond haar: felle en flashy kleuren kunnen, maar alleen in de zomer als je een ietwat getaande huid hebt. Blijf je ook tijdens de zomermaanden heel erg bleek? Hou het dan op perzik- of zachtroze, afhankelijk van je ondertoon.
  • bruin haar: lucky you! Bruin is een mengelmoesje van heel wat kleuren, dus wat dat betreft kan je werkelijk elke kleur aan.
  • zwart haar: vermijd nog meer donkere kleuren in je gelaat en probeer weg te blijven van donkerpaarse en donkerbruine lipsticks. Kies eerder voor een flashy variant zoals fuchsia roze of knalrood om zo een optimaal contrast met je haarkleur te creëren.
  • rood haar: jij straalt van nature warmte uit, dus hou het ook op warme kleuren lipstick met oranje ondertoon.
 

3. Go for the colgate smile

Ben je niet gezegend met perfect witte tanden? Kies dan voor koelere kleuren lipstick die het “gele” van je tanden zullen neutraliseren. Een warme kleur met oranje ondertoon zal deze helaas alleen maar accentueren.

Onze ultieme en gouden tip? Testen, testen, testen. Vraag in de parfumerie of cosmeticawinkel om de lipstick te ontsmetten en bekijk het resultaat steeds in daglicht. In het begin zal je je misschien een beetje overdonderd voelen door alle opties, maar na een paar “testritjes” zal je zelf beginnen zien welke kleur lipstick jouw gelaat doet stralen.

Shop away ladies!

Liefs

Team Blush