Hoe goed shoppen met een beperkt budget #FashionFriday

Hoe goed shoppen met een beperkt budget #FashionFriday

Wil je gaan shoppen, maar heb je eigenlijk niet zoveel money? No worries, voor deze Fashion Friday geven wij jou 5 nuttige tips om te shoppen met een beperkt budget.

1. Stel een maximum bedrag in

Heel belangrijk als je wilt kopen, maar niet wilt overspenden: stel een budget in! Hoeveel dit is, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Begin elke shopping trip dus met een bedrag in je achterhoofd.

2. Wat heb je écht nodig?

Dit moet je altijd in je achterhoofd houden tijdens het shoppen: heb ik dit echt nodig of ga ik het aandoen? Laten we eerlijk zijn, als we gaan shoppen doen we dat vooral voor het plezier, maar als je al vier jeansjasjes hebt, is het zeker niet nodig om een vijfde te kopen.

 

3. Shop tweedehands

Wist je dat je in tweedehandswinkels vaak duurdere merken tegenkomt voor een mindere prijs? Een paar Levi’s jeans voor €10? Het kan zomaar gebeuren.

 

4. Shop klassieke stukken

Trends zijn leuk, héél leuk zelfs, maar ook een beetje gevaarlijk. Dat blousje is nu in de mode, maar over een jaar vind je het misschien niet meer mooi en gooi je het weg. Dit kan je voorkomen door ook een aantal classics te kopen, deze blijven altijd fashionable en zo moet je niet blijven shoppen.

 

5. Laat je niet verleiden door impulsaankopen

Impulsaankopen, je weet wel die kleine leuke aankopen aan de kassa die ons proberen te verleiden. En toegegeven, het werkt. Toch is het niet zo goed om je hierin te laten vangen: het zijn misschien kleinere aankopen, maar als je meerdere kleine prijzen optelt, wordt het toch al snel een grotere som.

 

Now ladies, let’s go shopping (maar dan iets bewuster)

 

Liefs

Team Blush xoxo