5 tips voor de perfecte winged eyeliner #MakeupMonday

5 tips voor de perfecte winged eyeliner #MakeupMonday

Having trouble met eyeliner? Dan ben je zeker en vast niet de enige! We krijgen regelmatig de vraag hoe je nu precies die perfect winged eyeliner creëert. Wel, bij deze verklappen we je onze 5 geheimen to create that killer eyeliner!

1. De vorm van je oog

In de eerste plaats is het super belangrijk om naar de vorm van je oog te kijken. Niet elk oog is gemaakt voor een crazy wing. Heb je bijvoorbeeld een beetje een afhangend ooglid? Dan moet je opletten dat het lijntje bij het openen van je ogen niet verdwijnt. Daarom is het belangrijk dat je, ongeacht je oogvorm, je ogen in eerste instantie openhoudt wanneer je je lijntje aanzet. Teken al lichtjes de wing en tot waar deze mag komen.

 

 

2. Start met je moeilijkste kant

Het klinkt super logisch, maar start met je moeilijkste kant. Want ja, er is altijd één kant van je gelaat dat je makkelijker opgemaakt krijgt, dan de andere. Bovendien is de kans dat je aan je “makkelijke” kant de eyeliner exact kunt namaken groter dan vice versa.

 

 

3. Van buiten naar binnen, always

Om te voorkomen dat je wing steeds langer, groter en breder wordt, is het aangeraden om altijd van buiten naar binnen te werken. Dus teken eerst wing aan de buitenkant en breng deze naar je oog. Als je basis er staat, kan je je ogen sluiten en de wig doortrekken naar het midden van je oogbol. Zo voorkom je dat je plots een rond krulletje als eyeliner hebt.

 

4. Hef je ooglid een beetje op

Wanneer de basis van je winged eyeliner er staat, is het een goede tip om je oog te sluiten en je ooglid lichtjes op te heffen met je vinger ofwel door je wenkbrauwen sterk op te trekken. Zo komt de ruimte tussen je wimpers vrij en kan je deze goed opvullen met je eyeliner. Zo vermijd je witte gaatjes in je eyeliner en creëer je one killer line!

 

 

5. Corrigeer waar nodig

Wil je je wing extra scherp maken? Doe dan een beetje vaseline of primer op een dun, plat penseeltje. Ga hiermee voorzichtig langs je lijn af en neem zo de oneffenheden weg. Dit doe je trouwens van binnen naar buiten, zodat je ook het puntje van je eyeliner in perfect shape kan brengen.

 

Onze laatste tip? Niet opgeven : winged eyeliner is een techniek die je nu eenmaal moet oefenen, oefenen en nog eens oefenen (Rome wasn’t built in a day, right?). Je zal zien dat de aanhouder wint en je na verloop van tijd in no time die perfecte wing helemaal zelf creëert!

 

 

Liefs

Team Blush xoxo