Alles in verhouding met je body #FashionFriday

Alles in verhouding met je body #FashionFriday

Je hoort het je grootmoeder vast nog zeggen: waar gaat die rugzak met dat meisje naartoe? En gelijk had ze! Want groot lijkt nog groter naast klein en klein nog kleiner naast groot. Verhoudingen zijn echt super belangrijk in je outfit. In deze blog gaan we dieper in op de juiste verhoudingen en proporties voor dé perfecte outfit.

Oversized

Ben je wat kleiner? Pas dan goed op met oversized kleren. Als je niet goed kiest, kan het lijken alsof je in je outfit verdrinkt. Kijk dus bijvoorbeeld goed naar de schouders van oversized truien en stel zo vast of het oversized is of gewoon te groot.

Zorg er ook altijd voor dat als je een oversized bovenstuk aandoet, je onderstuk wat strakker zit om het evenwicht te laten bewaren! Dit geldt ook voor het omgekeerde: heb je een lossere broek aan? Dan combineer je dit het best met een strakker topje.

https://www.pullandbear.com/nl/dames/kleding/tricot/gebreide-trui-met-col-c29017p501225734.html?cS=828

Accessoires

Oorbellen

Twijfel je welke oorbellen goed bij je zouden passen? Houd dan rekening met je gelaatsvorm. Bij een ronder gelaat raden we langere oorbellen aan, ze verlengen namelijk je gezicht. Heb je een langer gezicht? Dan kies je beter voor ronde oorbellen.

Heb je vierkante of rechthoekige gelaatstrekken, dan kan je je kaaklijn zachter maken door ovale oorbellen te kopen. Is jouw gezicht hartvormig? Dan zullen driehoekige oorbellen je goed staan! Or are you a lucky one en heb je een ovaal gezicht? Dan kan je eigenlijk alles wel dragen. Want het ovale gelaat wordt als de perfecte gelaatsvorm gezien en is de vorm waar we telkens naar streven.

https://www.twiceasnice.be/nl/product/detail/oorbellen-in-goudkleurig-edelstaal-cirkel-en-staafje/2301064?colour=63509

Halskettingen

Ook bij het uitkiezen van halskettingen, kijk je het best naar je gezichtsvorm. Neem hier zeker de lengte van je gelaat mee in acht. Voor dames met een kortwerkend gelaat, is het een goed idee om iets langere kettingen aan te doen, zo verleng je je gezicht. Heb je eerder een langwerkend gelaat? Dan grijp je beter naar een kortere halsketting of zelfs eentje die volledig aansluit.

http://www.fashionmumblr.com/2018/11/how-to-style-missoma-jewellery-25-off-code.html

Handtassen

Zoals we in de inleiding al aanhaalden, is de verhouding tussen jou en je kleding en accessoires super belangrijk. Neem dus ook altijd je lengte in gedachte wanneer je een handtas kiest. Grotere vrouwen staan beter met iets grotere tassen en kleinere vrouwen staan beter met kleinere tassen. Zo blijft je lichaam in proportie en neemt de tas jouw look niet over.

https://galmeetsglam.com/2017/11/one-bag-four-ways/

http://piecesofmara.com/fall-outfit-personal-words

Dus, kortom: kies voor handtassen, juwelen en kleren die in verhouding zijn met je outfit en bovenal met je lichaam! Want groot doet klein nog kleiner lijken en vice versa.

Liefs

Team Blush xoxo