Masterclass Fashion Stylist

Time to take it to the next level!

Masterclass Fashion Stylist

Heb je een basisopleiding Fashion Stylist, kleur-, stijl- of imago-consulent achter de rug? En ben je klaar om je te specialiseren in die aspecten van de Fashion Business die helemaal jouw ding zijn? In de Masterclass Fashion Stylist helpen professionele gastdocenten je op weg om je eigen skills te perfectioneren om zo je verdere carrière vorm te geven.

 

Reeks van 6 lessen. Alle lessen kunnen ook individueel geboekt worden.

 

Startdata coming soon or on request!

Reeks van 6 lessen: €499,00
Losse les: €100,00
Les 1

KLEURANALYSES : the next step

Gemengde types en subseizoenen

 

Wil jij meer kunnen aanbieden aan je klant dan de basis kleuranalyse? Weet je ondertussen dat er meer gemengde kleurtypes bestaan dan lente-, zomer-, winter- of herfsttypes? In deze Masterclass maak je kennis met de laatste inzichten en materialen om mengtypes en de verschillende subseizoenen nog beter te onderscheiden en om op basis daarvan gespecialiseerd advies aan je klant te kunnen geven.

Les 2

STIJLANALYSES : the next step

Professionele adviesverlening aan je klant

 

In deze Masterclass “Stijl” krijg je een doorgedreven herhaling van de verschillende figuurtypes en bijhorende opmeettechnieken. Je verdiept je verder in de verschillende camouflagetechnieken en professionele adviesverlening aan je klant.

Les 3

WAY OF WORKING : 

Aanpak, communicatie en klantenbinding

 

Een professioneel Fashion Stylist worden vergt meer dan kennis van alleen maar kleur en stijl : hoe maak je een goede eerste indruk? Welke communicatiestijl hanteer je met je klant? Welke informatie moet er worden opgevraagd? Hoe zorg je voor een goede timing van al je diensten en welke tarieven hanteer je? In deze Masterclass gaat niemand minder dan een professionele stylist herself met je aan de slag om haar ways of working te delen wanneer zij door een klant geboekt wordt.

Les 4

IMAGE-BUILDING : 

Creëer een sterk imago voor je klant

 

Voor veel van je klanten betekent Fashion veel meer dan een bepaald kleur- of stijltype. Zo kan het imago dat iemand wil neerzetten doorslaggevend zijn voor de outfitkeuzes die hij of zij maakt. Maar wat is nu precies het belang van dat imago en van uitstraling? Wat kan je bereiken met een eerste indruk? Welke rol spelen accessoires, lichaamshouding en mimiek hierbij? Hoe help je iemand bij zijn/haar personal branding en het ontwikkelen van een signature style?

Les 5

CAMPAGNE- EN FASHIONSHOOTS

Zet als Fashion Stylist een sterk totaalconcept neer

 

Wil je als Fashion Stylist graag aan de slag voor magazines en fotografen? Dan zal jouw taak veel verder gaan dan het selecteren en samenstellen van trendy outfits: zo zal je voor een externe opdrachtgever sterke visual images moeten creëren die naadloos aansluiten bij de campagne die een magazine of merk wil uitwerken. Ook zal je je creativiteit moeten leren gebruiken om samen met een divers team de gecreëerde looks zodanig aan te passen zodat zowel klant, fotograaf als merk tevreden zijn over het totaalplaatje.

Les 6

CUSTOMIZE YOUR OUTFIT : 

Transformeer ready-to-wear in unieke statement pieces

 

Fashion is meer dan trends, het is vooral een uitdrukking van je eigen stijl of die van je klant. Het customizen van kleding kan dan ook de nodige meerwaarde geven aan je outfit en dus aan je totale look. In deze workshop ga je aan de slag om van je bestaande “ready to wear”-items unieke stukken te maken.