Ideale hulpmiddelen tegen puistjes? #MakeupMonday

Ideale hulpmiddelen tegen puistjes? #MakeupMonday

Puistjes, acne en roodheden? We’ve all been there. We weten allemaal dat een goede huidverzorging en gezonde voeding essentieel is om die opkomende tinteling die je voelt in je huid meteen weer de kop in te drukken. Helaas hebben we onze huid en hormonen niet altijd helemaal in hand. Hierdoor moeten we op regelmatige basis toch in het openbaar verschijnen met een prachtexemplaar van een puistje net midden op onze neus of ons voorhoofd. Maar met onze tips ben je daar ook weer heel snel vanaf!

1. Zachte reiniging

  • Een verhoogde talgproductie van je huid ligt vaak aan de oorzaak van acne. Net daarom is het belangrijk om te kiezen voor een niet-agressieve reiniging die je huid niet zal uitdrogen: een agressief product zal je huid immers nog meer aanzetten tot het produceren van talg.
  • Ga eerder voor een zachte reinigingmousse of gel in plaats van een grove scrub. Spoel steeds af met lauwwarm water.

2. Extra helpende hand(schoen)

  • Voor een extra diepe reiniging sluit je je ritueel af met de reinigingshandschoenen van GLOV: het volstaat om de handschoen nat te maken met lauw water en de zachte microvezels nemen eventuele productresten weg van je huid.  

GLOV-handschoen, verkrijgbaar in de apotheek

3. Overdrijf niet met make-up

  • Hoe gek het ook klinkt: less is more wanneer het op het camoufleren van puistjes aankomt. Er bestaan tegenwoordig tal van crazy camouflageproducten met de mooiste beloften maar het blijft een feit dat meer product op je huid ook meer aandacht zal trekken naar je huid. En dat wil je die ene dag net niet.
  • Beperk je daarom tot een luchtig en gezond mineraal poeder : dit verstopt de poriën niet en zal je acne dus ook niet verergeren in tegenstelling tot veel foundations die boordevol met synthetische oliën zitten. Een mineraal poeder is fijn van textuur, laat je huid ademen, maar zal toch al een mooie dekking geven zonder dat je ook maar 1 keer naar die dikke concealerstick hebt moeten grijpen.
bp acne

Minerale foundation in poedervorm van Bellàpierre, verkrijgbaar via www.blush-shop.be

4. Toch liever full coverage?

  • Is die hele “less is more”-overtuiging toch niets voor jou en heb je graag een extra laagje dekking? Combineer je poeder dan met een liquid foundation op basis van natuurlijke ingrediënten en vermijd goedkopere synthetische alternatieven.  
  • Onze favoriet? De minerale vloeibare foundation van Cent Pur Cent. Onze eigen Caroline demonstreert in onderstaande tutorial graag hoe je een dekkende foundation toch op een natuurlijk manier aanbrengt.

 

Bekijk de tutorial van Caroline hier: https://www.youtube.com/watch?v=q00LdBUlaLs

 

 

Liefs,

Team Blush