De perfecte jeansbroek voor jou? Die vind je zo

FashionFriday: tips jeansbroek kopen

De perfecte jeansbroek voor jou? Die vind je zo

Broeken passen… Ik hoor je al zuchten bij het idee en ik krijg het er al erg warm van. Want het is werkelijk een struggle voor iedereen. Zeker als het om jeansbroeken gaat. Zoek jij al jaaaaaaren naar die denim die je perfect past? Die aanvoelt alsof je niets aan hebt? Wel dan heb ik goed nieuws voor je: die zoektocht stopt hier! Want met deze tips vind je the perfect jeans in no time!

Vind de juiste jeansbroek in 4 stappen:

Stap 1: je figuurtype

In de eerste plaats is het belangrijk om naar je figuurtype te kijken. Op basis hiervan bepaal je namelijk welke jeansbroeken je goed passen en welke totaal niet.

 

Tijdens de cursus Fashion Stylist leren we onderstaande figuurtypes te onderscheiden: van rechte types zoals Y en H die weinig taille hebben, tot zachtrechte- en ronde types X en 8 met een erg uitgesproken taille.

figuurtypes

Enkele voorbeelden:

 • Hoor jij bij de figuurtypes met heel wat rondingen zoals de A, O of 8?
  Dan kies je het best voor een Straight legged, Flared of Bootcut jeans.
 • Ben je een Y of een H en wil je toch wat vrouwelijk volume creëren?
  Dan kies je beter voor een boyfriend jeans.
 • Ben je eerder een zachtrechte X of A, dan kan je elke broek wel aan.
  Maar let op de verhoudingen, dat is het allerbelangrijkste.
verschillende types jeansbroek

Stap 2: de taille

Niet enkel het model van je jeansbroek, maar ook welke taillering je voor je broek kiest hangt af van je figuurtype. We verdelen ze in 3 types:

 • Low-rise wordt voornamelijk aangeraden aan rechte types met weinig taille, dit om evenwicht te creëren.
 • Mid-rise kan voor zowel rechte, zachtrechte als ronde types en past ook voor de meesten.
 • High-rise wordt voornamelijk gekozen door rondere types met een uitgesproken taille, omdat de jeans dan beter blijft zitten.
type tailles broeken

Stap 3: je pockets

Dit is iets wat we vaak vergeten: ook de achterzakken spelen een belangrijke rol bij het vinden van de perfecte jeans. Heb je bijvoorbeeld een stevig achterwerk, dan kies je het best voor achterzakken die hiermee in verhouding zijn. Kies je in dit geval voor een kleine zak, dan trek je de aandacht en gaat je achterste nog meer opvallen.

 

Ook de stiksels op je zakken zijn belangrijk. Wil je bijvoorbeeld wél de aandacht naar je billen trekken? Kies dan voor gekleurde stiksels of andere elementen zoals knopen die opvallen. Wil je geen aandacht trekken naar je ass? Dan ga je beter voor een stiksel in dezelfde kleur als je jeansbroek.

achterzakken jeansbroek

Stap 4: welke kleur kies je?

Iets wat we zeker niet over het hoofd mogen zien, is de kleur van je jeansbroek. Want zoals je weet bestaan er jeansbroeken in duizenden wassingen. De algemene stelling hierbij is: hoe donkerder de jeans, hoe meer het afslankt.

 

Daarnaast heeft een donkerdere jeans als voordeel dat het een meer klassevolle uitstraling geeft. Terwijl een lichte broek er vaak een meer sportieve look creëert. Natuurlijk zijn hier ook trucjes voor: door bijvoorbeeld kleur-op-kleur te werken, ga je weer slanker lijken.

 

#FashionFriday

Krijg je geen genoeg van onze tips en tricks? Volg ons dan zeker via Facebook en/of Instagram, want elke vrijdag delen we onder #fashionfriday de laatste trends in fashion!

©️ Pictures by Palmira Proietti & Blush Academy + Agency