Closet cleaning tips #FashionFriday

Closet cleaning tips #FashionFriday

Je blijft maar shoppen, maar je doet geen kledingstukken weg? Let’s be honest, dit maken we allemaal wel eens mee. We gaan hier verandering in brengen: let’s clean our closets! 

Maak 3 stapels: houden, wegdoen en doneren.

  1. Houden: Kleren die je vaak aandoet, houd je bij.
  2. Wegdoen: Kleren die kapot zijn, doe je weg.
  3. Doneren: Kleren die je niet aandoet, maar nog in goede kwaliteit zijn, doneer je.

 

kleren

Wat draag je al maanden niet meer?

Als je een kledingstuk al maanden (of misschien zelfs jaren? Oops) niet meer gedragen hebt, is de kans groot dat je het nooit meer gaat aan doen. Dan kan je beter voor de korte pijn gaan en het doneren of wegdoen.

Wat heb je nog nooit aangehad?

Je kent het wel: je koopt een kleedje en het is zo mooi! Nochtans, in de winkel was het mooi. Je doet het thuis aan en je twijfelt over je aankoop. No worries, dat overkomt ons allemaal wel eens. Dit soort kledingstukken laten we vaak (soms zelfs nog met etiketje) achterin onze kast liggen. Het kleedje ga je dan ook niet meer aandoen en kan je beter doneren.

 

Wat past niet meer?

Het lichaam dat je nu hebt, is misschien niet meer hetzelfde als 5 jaar geleden. Het kan dus altijd voorkomen dat je niet meer in je favoriete jeans broek past. Is de kwaliteit nog goed? Doneer het! Is het kledingstuk echt kapot? Doe het dan weg.

 

Wat is er kapot gegaan?

Sommige items verslijten of waren niet van goede kwaliteit vanaf het begin. Van ontrafelde truien tot sokken met gaten: gooi ze weg! Ze nemen plaats in beslag en je kunt ze toch niet meer aandoen.

En wat met kleren waar je een speciale band mee hebt? Zoals een trouwjurk, cadeau’s van geliefden, … Deze doe je uiteraard niet weg. Keep those memories alive!

 

Zo, nu is je kast weer netjes en heb je terug ruimte voor nieuwe items.

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op Refashion in Diest. Verschillende bekende influencers verkopen een aantal fashion items. Misschien vind je jouw nieuwe favoriete kledingstuk hier tussen?

 

 

Liefs

Team Blush xoxo